Hvordan indvirkede retteguiden og "selvvurderingen" på din skrivning?

Beskriv gerne hvordan den udleverede retteguide indvirkede på din skriveprocess. Var den blot et forstyrende element, hjalp den med at klargøre nogle ting, hvilke overvejelser gjorde du da den skulle udfyldes, osv.

Ordet er frit, jeg er interesseret i alt hvad I måtte have af erfaringer så jeg også kan lære lidt :-)

/Lars
asked Nov 11, 2015 by larsbo (200 points)

8 Answers

+3 votes
Jeg så først på den efter jeg havde skrevet, og den var for det meste brugbar og gav øjenåbnere. Det ville dog nok være givtigt med en forholdsvis grundig gennemgang, da nogle af vurderingerme var svær for mig at foreholde sig til (primært læringsniveau).

Det var godt redskab at snakke med dig ud fra.

Det var dog svært at vurdere sig selv.
answered Nov 12, 2015 by MarcJohnson (100 points)
+1 vote
Inden skriveøvelsen var den lidt et forstyrrende element, men jeg besluttede at ligge den til side, og så glemte jeg egentligt det som stod i den.

Dog var det ikke alt, som var lige relevant i den! Men den klargjorde helt sikkert også nogle ting, jeg normalt ikke tænker over, når jeg skriver en opgave, som jeg da vil tænke mere over nu.

Men det var meget svært at vurdere sig selv!

Den var en god måde at tale udfra med dig til feedback, så man begge havde det samme at gå ud fra i samtalen i hvert fald.
answered Nov 11, 2015 by yolo (100 points)
+1 vote
Jeg vil mene, at det burde være muligt at forkorte retteguiden. Det virkede lidt som en WALL of information ved første øjekast. Muligvis kunne man lave de vigtigste pointe på den første side. MAO, hvad er det mest essentielle. Man kunne også inddele den i karakterafsnit. Jeg følte selv, at jeg nogle gange skulle fiske efter hvad der var relevat eller ej.
answered Nov 12, 2015 by Flintesten (100 points)
0 votes
Jeg synes det var utrolig svært at vurdere sig selv, og det viste sig jo så også at jeg havde ramt pænt meget ved siden af.

Jeg mener, at selv-evalueringen gav nogle rigtig gode udgangspunkter for snakken med dig, Lars, men samtidig synes jeg ikke rigtig den gav noget i sig selv.
answered Nov 14, 2015 by lasseka (100 points)
0 votes
Jeg så en del på retteguiden inden jeg gik igang med selve skriveøvelsen, da jeg syntes den hjalp mig med at finde ud af hvad jeg skulle fokusere på, for at få et godt resultat. Den var dog meget lang og kompleks, og kunne måske kortes lidt ned på. Udover det fungerede den som et virkelig godt redskab under selve feed-backen med dig.
answered Nov 14, 2015 by hejsa (100 points)
0 votes
I forhold til min skriveprocess kiggede jeg først på retteguiden, da jeg havde skrevet skriveøvelsen. Grunden til dette var nok, at jeg syntes, den var rigtig lang og virkede uoverskuelig, så havde svært ved at få den inddraget fra start.
Det kunne have været rart med en gennemgang af retteguiden inden både pga. det ovenstående, men tror også jeg ville have taget den mere seriøs og forstået den bedre.

Generelt er det svært at evaluere sig selv, især når det slet ikke er noget, man før har prøvet på universitet.
answered Nov 16, 2015 by InnoTek (100 points)
0 votes
Jeg syntes den var svær at udfylde, da jeg har tendens til at være kritisk og derfor synes det er svært at give sig selv høje karakterer.

Men det var en god øvelse, da det gav noget selvindsigt i sit eget arbejde, hvilket jeg ikke havde fået hvis blot jeg havde afleveret.
answered Nov 16, 2015 by 1234 (100 points)
0 votes